Podporte každodennú pomoc núdznym

Sme v byte len pár sekúnd a už sa ozýva vtipkovanie. Emil je v dobrej nálade, návštevu si užíva a sestra Klára mu s úsmevom odpovedá. Malo by ísť len o vyšetrenie – rany, ktoré Emila trápia posledné mesiace, Klára opakovane dezinfikuje a preväzuje raz alebo dvakrát do týždňa. Ale tu ide o niečo viac. V strede obývačky uvidíte krásny vzťah postaršieho pána a ošetrovateľky, z ktorých sa stali priatelia.

Zvoní telefón. Vedúcej petržalského Centra solidarity volajú z Magistrátu hlavného mesta Bratislava, či by im miestna charita nevedela pomôcť s dodaním teplého oblečenia do dočasného karanténneho zariadenia. Do pár dní pracovníci charity pripravia čisté, roztriedené nosené oblečenie pre 50 ľudí bez domova.

Na charitných pracovníkov sa obracajú seniori, ktorí potrebujú pomoc. Sú osamelí, majú strach, chcú sa porozprávať. Prvá vlna pandémie Covid-19 udrela v plnej sile. Dlhoročná dobrovoľníčka navrhuje spustenie projektu Pošli tašku. Pracovný kolektív v charite do toho dáva celé svoje know-how. Do zoznamu každý deň pribúdajú ľudia, ktorí chcú nezištne slúžiť. Prepájame 150 dobrovoľníkov. Dodnes vzniklo 60 párov stálej pomoci a kamarátstiev senior-dobrovoľník. Ľudia projektu veria. Pokračujeme aj v tretej vlne pandémie.

Keď po odprataní sutín a odpadu ostali na Morave doslova holé ulice, Farská charita Skalica nezaváhala ani na sekundu. Hneď ako bolo možné na miesta zničené tornádom odviezla prvú hmotnú pomoc. Neskôr organizovala zbierku základných potrieb – elektrocentrály, benzín, drogériu, repelenty, rebríky, čistiace či dezinfekčné prostriedky, lopaty, hrable atď.

Ďakujeme za ochotu podporiť našu činnosť. Vďaka vašej podpore dokážeme robiť veci lepšie.